Gulv

Skifer til gulv leveres både med natur- eller bearbeidet overflate som børstet, slipt eller polert og i mange ulike mål, bredder, lengder, tykkelser og fasong.

Naturoverflate passer på alle innvendige gulv, entreer og trapper der en ønsker et rustikt uttrykk og en overflate med god friksjon og høy slitestyrke. Materialet kan med stort hell videreføres til utemiljø slik som vinterhager, terrasser, inngangspartier til kjøpesentre og butikker m.v for å binde sammen inne- og utemiljø. Bruddheller er også velegnet som gulv, naturoverflaten er tilsvarende som for fliser. Skifer produseres også med børstet eller slipt overflate, samt polert, selv om det siste alternativet ikke anbefales på gulv og trapper. Utendørs, der en kan oppleve vann og snø, bør slipt og polert skifer ikke benyttes da overflaten kan bli glatt.

Skifer gir store muligheter for å skape forskjellige uttrykk gjennom varierte mønstre, dimensjoner og farger. Mønstervirkningen kan forsterkes ved bruk av forskjellige dimensjoner. Spesielle mål og fasonger kan også produseres etter kundens ønske. Heller med uregelmessig fasong, bruddskifer, kan gi et flott uttrykk. Skifer har, som trevirke, langved (halvkløv) og tverrved, og ved å være bevisst kan en utnytte dette til å skape ytterligere variasjoner.

Skifer til gulv kan leveres i mange ulike tykkelser, og velges ut fra hvordan underlaget er og om hellene skal ligge i lim eller mørtel. Skiferen kan også leveres med justert tykkelse.