Minera Skifer AS

Minera er Norges største skiferprodusent og produserer norsk skifer både fra Alta, Oppdal og Otta.

Minera Skifer har, gjennom egne brudd og lange avtaler, unik tilgang på gode ressurser fra skiferbrudd i Alta, Oppdal og Otta i Norge og i Offerdal, Jämtland i Sverige. Konsernet har hovedkontor på Oppdal og er organisert med egne markedsavdelinger i både Norge og Sverige.

I Oppdal produserer Minera både Oppdal Lys og Oppdal Mørk og i Alta Alta-skifer. Minera er alene om å kunne tilby den spesielle Otta-skiferen. Her er Pillarguri på sørsiden av Ottadalen hovedbruddet.

Minera-konsernet selger årlig skifer for over 200 millioner kroner til kunder i over 25 land. Konsernet har ca. 200 medarbeidere med høy kompetanse innen produksjon og markedsføring av skifer.

Markeder

Skiferen fra de nevnte distriktene er regnet for å ha høy kvalitet. De er derfor blitt brukt i en rekke prestisjeprosjekter verden over. Blant annet har den eksklusive klokke- og smykkeprodusenten Cartier brukt Ottaskifer i 50 av sine butikker. Minera Skifer har også levert skifer til det verdensberømte kunstmuseet Louvre i Paris, samt mer enn 10.000 kvm til den nye flyplassen i Leipzig. I 2003 mottok Boston Public Library en pris for en av de beste fasadene i USA fra arkitektorganisasjonen AIA. Tautra Mariakloster på Frosta ble kåret til Årets Bygg 2006.