Dra slideren og se overflaten i ulik belysning

Laster...

Otta Pillarguri Natur

Ottaskifer er mørk skifertype av bergartstypen Fylittskifer. Forekomsten, Pillarguripiggen, ligger like over Otta sentrum i Sel kommune i Gudbrandsdalen. Skiferen er blitt formet gjennom 400-800 millioner år. Den er mørk koksgrå/sort, frostsikker og syrebestandig, tåler høy belastning og brukt utendørs vil den over tid kunne oppnå en gylden patina. Benyttet innendørs vil skiferen beholde den mørke koksgrå/sorte fargen.

Ottaskiferen er unik i sitt slag blant alle skifertyper i verden. Karakteristisk for Ottaskiferen er rosettene av sorte amfibolkrystaller og de små krystallene av edelstenen granat. Ottaskiferens glimmer, hornblende og fargespill gir den et unikt uttrykk, og en vakker tredimensjonal overflate. Den er velegnet som tak og fasade, samt som interiørstein til gulv og vegg i alle typer rom.

Otta har blitt benyttet i mange eksklusive prosjekter som Cartier- og Porshebutikker rundt om i verden, Van Gogh-museet i Amsterdam, Scandinavian Golf Club i København, Boston Public Library i USA, Tautra Mariakloster, Norsk Hydro, Munch-museet, Henie-Onstad Kunstsenter, Oslo Lufthavn Gardermoen og Jødemuseet i Berlin.
 


Bestill en vareprøve

For arkitekter.

Format på vareprøve: 10 x 10

Feil: Du må fylle ut alle feltene.

Sender bestilling...

Kontakt leverandør

Minera Skifer AS
7340 Oppdal
Telefon: 72 40 04 00
Faks: 72 40 04 01
E-post: pk@mineraskifer.no
Nettsted: http://www.mineraskifer.no